Szaunacentrum

A fedett rekreációs komplexumban müködő szaunacentrum 4 különböző típusú szaunával:

  • infra
  • gőz
  • gyógynövényes
  • finn

szaunával és pezsgőfürdővel várja a kedves látogatókat.
 

Finn szauna

(95- 100°C) Ha rendszeresen meg tudjuk oldani, a szaunázás tényleg csodákra képes. A legjobb csöndben, nyugodtan lazítani, miközben a forróság elvégzi a takarítást rajtunk és bennünk. A jó hangulat és a feszültségek oldódása mellett kedvezően befolyásolja bőrünk állapotát, edzi a szív- és vérkeringési rendszerünket, segít az izmok ellazulásában, a salakanyagok kiürülésében és nem utolsó sorban nagyon jó regenerálódási lehetőség.

Gőzös szauna

Akinek a klasszikus szauna túl forró, látogasson el inkább egy szanáriumba. Itt 'csak' 55 °C a hőmérséklet, viszont magas a páratartalom. Mivel ez kicsapódik a bőrön, úgy érezhetjük, hogy gyorsabban izzadunk, mint a szaunában. Ezt a klímát ráadásul az érzékeny bőr és a labilis vérkeringés is jobban viseli. Legkésőbb húsz perc múlva viszont itt is ajánlatos a hideg, illetve langyos zuhany alá állni. Kiváló méregtelenítő, bőrápoló hatású.

Infraszauna

Az infraszauna rendszeres használata amellett, hogy rendkívül kellemes, az aktív és hatásos egészségmegőrzés kitűnő eszköze is, amely különböző betegségek esetén is kiválóan alkalmazható. Az infravörös hőrendszer mélymeleg hatása a test lázreakciójával hasonlítható össze. A lázreakció hatására a szervezet a baktériumokat és a vírusokat elpusztítja vagy jelentősen gátolja a szaporodásukat és ezzel egyidejűleg növeli a fehérvérsejtek számát, amelyek a fertőzőbetegségek ellen veszik fel a harcot. A szaunázás kezdetén a hőérzet 15-20 fokkal magasabb a valóságosnál, s a méregtelenítő hatás is ennek a magasabb hőfoknak felel meg. Ennek köszönhető, hogy intezívebb hatás érhető el az infraszauna használatával, mint a finn szaunával. A kezelés végére a hőmérséklet és a hőérzet kiegyenlítődik. Kitünő eszközt jelent az életenergia és a vitalitás megszerzésére, ill. megtartására, a jókedv, a teljesítőképesség és a siker elérésére. Az immunrendszer hatékonyabban, könnyebben küzd meg az allergiával, megfázással, influenzával, egyéb megbetegedésekkel. Az öregedési folyamatot hosszú távon lassítja. Alkalmas méregtelenítésre, a keringési- és immunrendszer meger?sítésére, aktiválására, betegségmegel?zésre, a jó közérzet er?sítésére.

Aromakabin

Az aromaterápia alapját az illóolajok képezik. Az aromák nemcsak a bőrbe bemasszírozva, hanem belélegezve is kifejtik jótékony hatásukat. A nyugtató illatoknak (kamilla, eukaliptusz, levendula) és a kellemes melegnek köszönhet?en oldódik a stressz, csökken az álmatlanság. Az aromák szépségünket is szolgálják.

FIGYELEM!

2013.december 1 - től újra üzemel a SZAUNACENTRUM

- minden hétvégén - pénteken, szombaton és vasárnap -     13.00 - 20.00 óráig

- 2013.december 25.-től  -   2014.január 6.-áig  naponta     13.00 - 20.00 óráig

FINN szauna naponta üzemel - 13.00  -  20.00  óráig

 

A szauna használatát a pénztárnál kérjük bejelenteni!

Nyári időszakban a szaunacentrum nem üzemel!

 

 

Fotogaléria

Saunacentrum
Saunacentrum
Saunacentrum
Saunacentrum
Saunacentrum